logo kleineroffice +31 (0)73 513 42 31
mobile +31 (0)6 511 76 097

email willem@willemscheepers.eu

IiP adviseur

 

Investors in People

 

 

beste IiP adviseur....

 

Investors People is een organisatiesysteem, binnen uw organisatie heeft Investors in People 'oog' voor c.q. sluit het aan op:

 

  • Strategische Planning

 

  • Effectief Management

 

  • Cultuur en Communicatie

 

  • Ontwikkeling van Mensen

 

  • Managen van Resultaat

 

Maar eerst een antwoord op de vraag: Waarom 'Investors in People'?  Als een praktisch 'raamwerk' (bijv. 'Actieplan') helpt Investors in People een organisatie haar resultaten te verbeteren op het gebied van: Planning, Communicatie, Opleiding en Ontwikkeling, Effectief Management en Leren in de organisatie.

 

Voor een organisatie die voorop wil lopen, voorop wil ontwikkelen (nb: die Leider wil zijn....) kan dit al héél belangrijk zijn.

 

Volgende vraag: wat is het Resultaat 'Investors in People', het resultaat van deze oplossing? Een Rendementsverbetering zowel financieel, op uw investering, als vervolgens op de inzet van 'nieuwe' c.q. ontwikkelde medewerkers en managers. (nb: in diverse onderzoeken is aangetoond! Zie hiervoor o.m. mijn IiM blog.)

 

Nog een vraag: wat doet een erkend IiP -adviseur? In je organisatie doe ik een 0 - meting, een meting naar de ist-situatie, hierbij zijn IiP indicatoren leidend. Je vraagt management én medewerkers m.n. naar hun 'beleving'. Natuurlijk is het belangrijk dat er 'iets' is, 'iets' over de P-functie op papier staat, maar nog belangrijker is dat er 'iets' gebeurt, dat 'het' ('P' c.q. 'HR') de bij de organisatie betrokkenen 'iets' doet.

 

Tijd? De tijd die nodig is voor deze 0 - meting is afhankelijk van de mogelijkheden in uw organisatie. Het kan dus snel gebeuren! ('Morgen al?', vraag je? Wie weet!) Tijdens het traject is samenwerking met een intern IiP - facilitator én een IiP - projectgroep cruciaal. Over het algemeen kom ik voor een 0-meting dan ook alleen. Door middel van de IF wordt kennis over en met IiP voor je organisatie gewaarborgd.

 

Uitkomst? De uitkomst van de 0 -meting wordt gerapporteerd. Door middel van een 'workshop' worden direct betrokkenen zoals Management Team, IiP - facilitator en leden van de IiP - projectgroep geïnformeerd over de uitkomsten én voorbereid op het Actieplan. Deze acties worden bepaald door de uitkomsten uit de 0 - meting; dus ook dat kan meevallen. Feitelijk is de rol van de IiP - adviseur dan gespeeld; of je organisatie heet aanvullende wensen.

 

En dan? Vervolgens doorloopt je organisatie, m.b.v. het actieplan een planperiode, een periode die vaak 1 jaar in beslag neemt. Na dat jaar meet een IiP assessor de 'stand van zaken', als nu blijkt dat je organisatie zich heeft ontwikkeld, ontwikkeld conform de IiP indicatoren dat kan je organisatie een IiP-accreditatie tegemoet zien!

 

Overigens, wat is de IiP 0-meting eigenlijk? Zie daarvoor de links in de related sources, het zijn in ieder geval geen strikte regels, het is een: beleving! (maar wel 1 met gegarandeerd succes....)

 

& het Resultaat? een accreditatie maar meer nog: continuïteit. (zie ook de voorbeelden van het IiP-Rendement in de 'related resources' hiernaast)

 

Modules. Naast het doorlopen van een integraal IiP programma, zijn er ook de volgende IiP-modules:

 

  • Werving & Selectie.

 

  • Leiderschap en Management.

 

  • en het benchmark instrument Profile.

 

 

iip adv


'Related resources'